Podpořili jsme

Naše nadace podpořila desátý ročník ankety „Srdce na dlani“. V jubilejním desátém ročníku populární ankety „Srdce na dlani“ bylo oceněno dvacet jedna žen a šest mužů za svůj lidský přístup a pomoc klientům v sociálních zařízeních hl. m. Prahy. V rámci ankety pořádané Centrem sociálních služeb Praha ve spolupráci s hlavním městem Prahou byla udělena i cena za mimořádný přínos v sociálních službách. Finalisté ankety se zúčastnili slavnostního přijetí v Brožíkově sále Staroměstské radnice.

V dnešní uspěchané době, kdy se většinou lidé starají většinou jen o sebe, je pomoc druhým lidem stále větší vzácností. Je potřeba ocenit a vážit si lidí, kteří nad rámec svých povinností dokáží ještě rozdávat úsměvy a radost. Svým přátelským chováním se tak stávají oporou v nelehkých životních chvílích pro své klienty, kteří jsou na jejich poskytovaných službách závislí. Hlavní program a předání cen se uskutečnil V Národním domě na Vinohradech, kde vítězové ankety stanuli na základě největšího počtu hlasů přímo od klientů pražských zařízení poskytujících sociální služby, jako jsou domovy pro seniory nebo domovy se zvláštním režimem. Za mnohdy neobyčejné a někdy i výjimečné činy oceňovaných pracovníků si anketa získala mezi zaměstnanci a klienty svou prestiž. Anketa Srdce na dlani, vznikla před deseti lety a klienti jednotlivých zařízení v ní vybírají z řad zaměstnanců ty, kteří svým výjimečným přístupem, zájmem, empatií a ochotou si získají během roku největší oblibu. Ti jsou pak následně navrženi na prestižní ocenění. Pracovníci s nejvyšším počtem hlasů následně postupují do slavnostního finále.