Podpořili jsme

SRDCE NA DLANI 2017

Naše nadace podpořila desátý ročník ankety „Srdce na dlani“. V jubilejním desátém ročníku populární ankety „Srdce na dlani“ bylo oceněno dvacet jedna žen a šest mužů za svůj lidský přístup a pomoc klientům v sociálních zařízeních hl. m. Prahy. V rámci ankety pořádané Centrem sociálních služeb Praha ve spolupráci s hlavním městem Prahou byla udělena i cena za mimořádný přínos v sociálních službách. Finalisté ankety se zúčastnili slavnostního přijetí v Brožíkově sále Staroměstské radnice.

Podporujeme Dětský domov Litovel

Je nám ctí, že můžeme pomáhat Dětskému domovu Litovel. Vše začalo tak, že naše nadace byla oslovena s tím, zda bychom nemohli splnit Adriance přání a koupit jí dotykový telefon. Zakladatel nadace Tomáš Horáček dětský domov navštívil a malé slečně dárek předal...

Podpora diabetických dětí a jejich rodin

Nadace The Horacek Group Foundation věnovala finanční příspěvek na činnost mosteckého spolku Diahelp. Ten se již od roku 2008 zaměřuje na pomoc dětem, které trpí diabetem, a podporuje také jejich rodiny. Cílem spolku, v jehož čele stojí Pavla Urbanová, je organizace společných setkání, kulturních a sportovních aktivit, ale také pořádání edukačních seminářů pro pedagogické pracovníky a dalších osvětových akcí, které informují veřejnost o problematice diabetu I. typu. Na spolek Diahelp se mohou obrátit rodiny s diabetickými dětmi z celého Ústeckého kraje.

Výstavba nových schodů pro děti

Mateřská škola Hrabůvka se nachází v bezprostřední blízkosti lesa, který je ideálním místem pro vycházky, poznávání přírody i naučné hry. Přesto byl donedávna vstup do lesního porostu velice obtížný, a proto musely děti s učitelkami využívat bezpečnější, ale zároveň více než kilometr dlouhou trasu. Mateřská škola se proto po letech dočkala vybudování schodů, které umožňují praktický a bezpečný přístup do oblíbeného lesa. Na úpravě terénu, která potěšila děti i personál, se s radostí podílela také nadace The Horacek Group Foundation.

Rekonstrukce hrádku Kunzov

Další akce, kterou mohla nadace podpořit je rekonstrukce hradu Kunzov. Hrad Kunzov je nemovitá kulturní památka, která se nachází mezi obcemi Radíkov a Hrabůvka u Hranic, v okrese Přerov. V úmyslu je hrad zrekonstruovat a zpřístupnit široké veřejnosti. Veškeré práce budou provedeny s ohledem na zachování původního rázu hradu, s ohledem na požadavky a pod dohledem Národního Památkového Ústavu a Ministerstva kultury České republiky.

FrymburkFest

Charitativní festival Frymburkfest Lipno je součástí projektu „Číslo na Boha“, jehož patronem je Zděněk Podhůrský. V posledních letech se soustředí zejména na hudební multižánrový festival. Stal se tak pro nadaci The Horacek Group Foundation první akcí, kterou mohla podpořit. Celá akce trvala 4 dny a celkem byly podpořeny 4 děti s handicapem. Všechny podpořené děti z letošního festivalu budou rehabilitovat ve zdravotních zařízení nebo získají potřebné pomůcky.